Ny på jobbet

Här publicerar vi löpande intervjuer med dig som fått nytt jobb i utemiljöbranschen.


Hallå där, Emma Rasmusson!
Du har nytt jobb?
– Ja, sedan i maj jobbar jag som Sales Manager på DSV Frö med kontor strax norr om Helsingborg.
Hur hamnade du där?
– Jag är utbildad trädgårdsanläggare och greenkeeper, men har på senare år främst arbetat med försäljning och rådgivning till professionella kunder inom bland annat golf och anläggning.
DSV-koncernen firade 100 år i somras, men det är först nu ni har säljare på plats i Sverige?
– Ja, så det är mycket uppsökande verksamhet så här i början, att ringa upp och besöka kunder. De närmsta veckorna kommer jag sitta väldigt många timmar i bilen, berättar Emma.
Koncernen har sitt huvudsäte i Lippstadt, Tyskland med flera fröförädlingsstationer?
– Utöver gräsfrö arbetar DSV med stråsäd, raps och vete. Koncernens grässorter ligger ofta i topp på flera europeiska sortlistor.
Och nu vill du etablera DSV Frö på den svenska marknaden?
– Det finns ett stort intresse, många som tycker att det känns nytt och spännande. Och det är det ju i Sverige, men fröförädling är något vi kan sedan länge. Med det inte sagt att kunderna inte kan påverka, vi lyssnar alltid in deras önskemål och tyckande. Och det är det som får mig att tycka att det här är så intressant, vi skippar mellanhanden och levererar direkt till kunden från förädlaren.


Har du bytt jobb nyligen och vill berätta för dina kollegor i branschen? Skicka oss ditt namn, organisation/företag och mailadress på nyhetsbrev@tidningenutemiljo.se så hör vi av oss! OBS! Märk ämnesraden Ny på jobbet.