Imorgon invigs den nya stationen i Furulund

Sedan vecka 38 har man arbetat med att skapa en inbjudande entré till den nya stationen vid Furulund i Kävlinge kommun, med fokus på trygghet och tillgänglighet. De gröna ytorna intill stationen har dessutom omvandlats med fler och mindre växter och mer belysning för att skapa ett tryggt stråk mellan Furulunds norra och södra del. En ny pendlarparkering och säkerhetsåtgärder i form av en tillgänglighetsanpassad busshållplats, montering av övervakningskameror och cykelparkeringar är några av de nya elementen. Dessutom har överfarter över spåret ersatts med gång- och cykeltunnlar. Majoriteten av arbetet ska, trots förseningar på grund av Coronapandemin, vara klart imorgon. Här kan du ta del av den digitala invigningen!

Den 4 december hjälpte 17 barn från Nyadala förskola till med planteringen vid stationen. Pallar med plantor av björkspirea väntade gruppen när de med spadar i högsta hugg anlände till platsen, och det tog inte lång tid innan de var klara. Längre fram i december kommer samma område att prydas av verk av elever på Kulturskolan och barn på Lackalänga förskola under namnet Framtidens resande. Läs mer om barnens insats här och om hela projektet här!

Invigningen av stationen i Furulund imorgon följs av premiärturen för Pågatåget på den nyöppnade Lommabanan på söndag. Klockan 06:32 den 13 december går tåget från Kävlinge mot Malmö central. En milstolpe för pendlingstrafiken i Skåne. Läs mer här!