Låt dig inspireras av Elmia Garden Trends 2022

Under pandemin har allt fler intresserat sig för trädgård och odling. Nu presenterar Elmia Garden tre tydliga trender för dig som jobbar i branschen med tillhörande växtförslag, färgval och inspirationsbilder. Låt Jorden vi ärvde, Grönskande stad och Lust och längtan bli ett konkret verktyg för stöd vid inköp eller bara en källa till inspiration.


Jorden vi ärvde
handlar om att skapa en sund trädgårdsmiljö med klassiska svenska växter och fokus på biologisk mångfald. Gammaldags krukväxter och naturligt trä utgör basen i den mjuka, beige färgskalan. En ökad medvetenhet ger också en önskan om att handla närodlat.

 

Växter och träd som trivs i kruka står i fokus för trenden Grönskande stad. Prunkande balkonger och gröna innergårdar med en vatteninspirerad färgskala och hårda, kalla materialval ger uttryck för den här lustfyllda och moderna trenden. Odlandet är inte längre begränsat till landsbygden eller kolonilotten, man gräver och odlar där man står.

 

I trenden Lust och längtan är växterna och materialen mjuka och sensuella. Lyx och passion ges uttryck i den röda färgpaletten med böljande, dansande former. Längtan efter att mötas och lusten till livet är tongivande.

 

Här kan du läsa mer om trenderna!