Tre stora trender inför 2021

För ett litet tag sedan presenterade Elmia Garden tre trender för trädgårdsbranschen under samlingsnamnet Elmia Garden Trends 2021. Ett verktyg för trädgårdsbranschen med växtförslag, färgval och inspiration till inköp inför kommande säsong. På Elmia Gardens hemsida hittar du också tips och trix för hur du kan applicera trenderna i din vardag.

Jan Rundgren – stylist och designer, Malin Hidesäter – projektledare och inspiratör, och Helena Kaasik – content creator, fotograf och journalist, har tillsammans tagit fram de tre trenderna för 2021 – Craft of Nature, Eclectic Garden och Happy Hybrid. Fokus ligger på växter och trädgård, med en syn på trender som impulser för utveckling och förändring.

Craft of Nature
Craft of Nature handlar om det kreativa uttryck som uppstår i mötet mellan naturen och dess inverkan på människor. Hantverket står i fokus, och att odla för att kunna skörda. Färgskalan är naturlig med grönt i fokus och en mild rosa som harmonisk accentfärg. Ätbara blommor och växter blandas med perenner och sommarblommor.

 

Eclectic Garden
Som namnet antyder fokuserar Eclectic Garden på uttrycksfullhet. Hemmets väggar vidgas, uterummet blir det nya inomhus och färgerna förstärker den lyxiga och smakfulla stilen i trädgården.

 

Happy Hybrid
Happy Hybrid handlar om glädje och nyskapande. Lättodlade grönsaker och bärbuskar, växter anpassade för små ytor och färdiga paketlösningar efterfrågas. Allt för att underlätta för nybörjaren, i denna ”hellre än bra”-trend.

Läs mer och upplev trenderna på här!