Yrkesbevis behövs! (OBS ändrad ort)

TCYK är utemiljöbranschens branschorganisation som kvalitetssäkrar utemiljöarbetarens kompetens. Den 24 november håller de konferens i Västra Frölunda.

Lennart Wahlstedt, som representerar Sveriges Allmännytta i TCYK, berättar att allt fler beställare ställer krav på yrkesbevis vid upphandling av olika utemiljötjänster, vilket märks då fler och fler arbetsgivare försöker få yrkesbevis till sina medarbetare. Tyvärr är det inte alltid en ”quick-fix” att få det på plats snabbt nog , så att arbetsgivarna kan få fram yrkesbevisen till anbudsinlämningen. Processen från att man inser behovet av yrkesbevis tills man är framme är uppskattningsvis minst ett år. TCYK har ett stort behov av fler duktiga yrkesbedömare för sina olika yrkesbevisområden, så att det finns fler personer runt om i landet som kan erbjuda tjänsterna validering och utbildning mot våra yrkesbevis.

Den 24 november har TCYK konferens i Göteborg (inte i Västra Frölunda som tidigare annonserats) – anmäl er gärna till den för att diskutera dessa frågor och se på flera goda exempel där man har lyckats med validering och utbildning  mot yrkesbevis.

Läs mer här!