Träffa oss på Elmia Park!

Vi på Tidningen Utemiljö kommer att finnas på plats i egen monter under Elmia Park i Jönköping den 22–24 september. Kom förbi och säg hej! Vi finns i monter nummer A07:46.

Vi är också engagerade i olika arrangemang under mässan:

  • Vi har bjudit in några experter till en paneldebatt om förtätning av staden. Kom och hör vad de har att säga om hur framtidens stad ser ut, hur vi kan uppnå hållbarhet i de allt tätare städerna och hur vi ska samsas om de begränsade ytor som finns. I panelen ingår Kjell Nilsson, Nordregio, Madeleine Granvik, SLU, och Tomas Rossing, Borås stad. Moderator är Florence Oppenheim från Tidningen Utemiljö. Det här äger rum på Bofast-scenen i Hall B, kl 12 den 23 september.
  • Odla i sand, ett seminarium där odlingsspecialisten Peter Korn talar om sandbäddar, anläggning, plantering, skötsel och växtval. Han berättar om förutsättningarna kopplat till växternas naturliga ståndortsanpassning för att få fungerande anläggningar. Den 24 september kl 11.00-12.00. Seminariet är kostnadsfritt men anmälan krävs. Läs mer här.
  • Gröna tak och takparker, ett seminarium med Ann-Mari Fransson, SLU, Jonatan Malmberg, Gröna Tak-institutet samt Johan Paju, landskapsarkitekt och aktuell med takprojekt på Sveavägen. Torsdagen den 24 september kl. 13.00-13.50, på Bofast-scenen i Hall B.
  • Florence Oppenheim ingår också i juryn till Elmia Park Inspira-priset, där det nu är ett röstningsförfarande som avgör vilka av de nominerade parkerna som vinner. Hon kommer att delta vid prisutdelningen. Läs mer om Elmia Park Inspira (och rösta) här.