Vilken park blir Årets Park 2017?

Badhusparken i Nybro (Foto: Peter Lilja / Frilansfotograferna)
Nyckelord Keywords: Nybro kommun, Badhusparken

För att lyfta betydelserna av de svenska parkerna i det offentliga rummet, bjuder mässan Elmia Park in till tävlingen Elmia Park Inspira. I år delas priset ut för tredje gången. Parkerna bedöms efter helhetsintryck och en rad andra kriterier, som skötsel, underhåll, design, tillgänglighet för allmänheten samt arkitektur.

Tävlingen vänder sig till de som arbetar med offentliga parker i Sverige. Alla kan skicka in ett tävlingsbidrag från sin egen park. Även de som har besökt en inspirerande park eller vacker kyrkogård, eller kanske brukar köpa glass från ett favoritcafé i en härlig park, kan tipsa om sin favoritpark.

I årets tävling konkurrerar parkerna om utmärkelsen Årets Park, medan det tidigare år har funnits olika kategorier.

Bidragen bedöms av en jury som består av representanter från grönytebranschen, och bland annat Tidningen Utemiljös chefredaktör Florence Oppenheim. Juryn utser vilka bidrag som nomineras att gå vidare presenteras i augusti. Besökare på Elmia Parks hemsida och på mässan har sedan möjlighet att rösta på sin favorit. Det är dessa röster som avgör vilken park som blir slutlig vinnare i tävlingen. Vinnaren utses och presenteras under Elmia Park-mässan.

Vill du skicka in ett bidrag eller tipsa om en favoritpark? Gör det här!

Elmia Park-mässan hålls den 26-28 september 2017.

Bild: Badhusparken i Nybro, som vann kategorin Etablerad park i Elmia Park Inspira 2015. Foto: Peter Lilja/Frilansfotograferna